TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI MUTFAK ETKİNLİĞİ DERSİNDE

“TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri mutfak dersinin bu haftaki etkinliğinde öğretmenleriyle birlikte “Kısır” yaptılar. 

Minik aşçılarımız önce kullanılan malzemeleri tanıdılar. Bulgurun bir bakliyat olduğunu ve Kısır yapımı için sıcak su ile demlenmesi gerektiğini öğrendiler. Demlenmiş ve yumuşamış bulguru salça ve yağ ile yoğurup bütünleşmesini sağladılar. Ardından ekim alanımızda yetiştirdikleri marul, maydonoz ve yeşil soğanları kesme tahtalarında dikkatle doğradılar. Bulgur ve doğranmış sebzeleri birleştirerek üzerlerine limon suyu ve nar ekşisi ekleyip kısırı hazır hale getirdiler, afiyetle yediler. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.