TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI MUTFAK ETKİNLİĞİNDE

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencilerimiz mutfak etkinliğinde sağlıklı atıştırmalıklardan “Bisküvili Mandalinalı Muhallebi” hazırlayarak afiyetle yediler.

TED Kocaeli Koleji  Anasınıfı öğrencilerimiz Aralık ayının mutfak etkinliği dersinde “Bisküvili Mandalinalı Muhallebi” tarifini öğrendiler. Bu  tarifte öğrencilerimiz, mutfak gereçlerinden narenciye sıkacağı yardımı ile mandalinaların suyunu sıktılar. Ölçü malzemelerini  kullanarak mandalina suyunu, sütü, unu, şekeri ve nişastayı birleştirerek muhallebilerini pişirmeye başladılar. Kaselerinin içine kakaolu bisküvilerini küçük parçalar halinde kırarak tatlılarının alt tabanını oluşturdular. Pişen muhallebileri ile bisküvileri kaseleri içinde  karıştırarak afiyetle yediler.