TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ MAGNOLIA TATLISI YAPTI

TED Kocaeli Kocaeli Anasınıfı öğrencileri 9 Kasım 2018 Cuma günü okul mutfağında Magnolia tatlısı yaptılar.

TED Kocaeli Koleji Ana Sınıfı öğrencileri Kasım ayı teması “Yaşam Alanları” temasının mutfak etkinliği çalışmalarında öğretmenleriyle birlikte Magnolia tatlısı yaptı. Minik aşçılar, Magnolia tatlısında kullanılan malzemeleri tanıdı. Sağlığımızı tehdit etmeden atıştırmalık olarak yenebilecek bir tatlı olduğunu öğrendiler. Magnolia yapımında kullanılan malzemeleri tanıyan öğrenciler; bisküvilerini bardakların içerisine minik elleriyle parçalara ayırdıktan sonra muzlarını dilimledi. Muz ve bisküvi üzerine, puding ve çikolata parçalarını ekledikten sonra afiyetle yediler. Bu etkinlikle ayrıca öğrencilere parça-bütün, az-çok, uzun-kısa kavramları öğretilerek aynı zamanda öğrencilerin küçük kas gelişimleri desteklenmiş oldu.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.