TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFINDA EĞLENCELİ BİLİM ETKİNLİĞİ

TED KOCAELİ KOLEJİ Anasınıfı 5 yaş grubu öğrenci̇leri̇ Eğlenceli̇ Bi̇li̇m Uzmanı Ece Karakaya i̇le canlı dersleri̇nde eş zamanlı deneyler gerçekleşti̇rdi̇ler.

8-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 5. Bilim Şenliği Haftasında anasınıfı 5 yaş grubu öğrencileri canlı derslerinde Eğlenceli Bilim Uzmanı Ece Karakaya ile “Baloncuk İçinde Baloncuk” isimli deneyi eş zamanlı olarak birlikte yaptılar. Şeker, bulaşık deterjanı, su ve pipet kullanılarak yönergeler ile baloncuklar oluşturdular. Deney sonunda neden ve sonuçlar ile deneyde kullanılan standart olmayan ölçü birimleri üzerine bir soru-cevap bölümü gerçekleştirdiler. Öğrenciler deney sonucunda; şekerin hava içindeki molekülleri birbirine bağlaması nedeniyle baloncuk oluştuğu bilgisini öğrendiler.