TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFINDA MESLEK TANITIMI ETKİNLİĞİ

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı 5 yaş grubu öğrencilerimiz meslek tanıtımı etkinliğinde, velilerimiz Esin ve Hüseyin ALÇIOĞLU’dan “Elektrik Mühendisliği” mesleğini öğrenerek “Seri Bağlı Basit Elektrik Devresi” yaptı.

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı 5 yaş grubu öğrencilerimiz Şubat ayında veli katılımlı “Meslek Tanıtımı Etkinliği” gerçekleştirdi. Bu etkinlikte; velilerimiz Esin ALÇIOĞLU ve Hüseyin ALÇIOĞLU “Elektrik Mühendisliği” mesleğini öğrencilerimize sunum yaparak anlattılar. Öğrencilerimiz bu süreçte “2 Adet Pil, 1 Adet Duy, 1 Adet Ampul, 1 Adet Anahtar ve 2 Adet Kablo” kullanarak basit bir elektrik devresi yapmayı öğrendiler. Elektrik üretmek için bir kaynağın bulunması gerektiğini ve pillerin özelliklerini öğrendiler. Artı ve eksi uçları olan pillerin uç uca sıra ile birbirine bağlanması ile “Seri Bağlı Elektrik Devresi” oluşturdular. Anahtara basıldığında devrenin tamamlandığını ve ampulün yandığını gözlemlediler.