TED KOCAELİ KOLEJİ “BULUŞLAR VE MODELLER SERGİSİ”NDE

TED Kocaeli Koleji 5/C sınıfı öğrencilerinden Ali Öztorun, 14 Mayıs Pazar günü 41 Burada AVM’de gerçekleşen “Buluşlar ve Modeller Sergisi”nde okulunu başarıyla temsil etti.

İzmit Belediyesinin buluş ve model yapmaya duyarlı insanları bir araya getirip tanıştırmak, yaptıkları buluş ve modelleri ile ülkemize katkı sağlamalarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Buluş ve Modeller Sergisi”ne, TED Kocaeli Koleji 5/C sınıfı öğrencilerinden Ali Öztorun oldukça yaratıcı bir projeyle katıldı. Ali Öztorun “Araçların oluşturduğu rüzgâr hızını kullanarak elektrik üretimi ve otoyolların aydınlatılması” projesiyle katılımcıların beğenisini topladı.

TASARRUFLU VE GÜVENLİ ELEKTRİK ÜRETİMİ
Çok sayıda okuldan öğrenci ve öğretmenin katılım gösterdiği sergide, TED Kocaeli Koleji 5. Sınıf öğrencisi Ali Öztorun, hazırladığı projeyi oldukça aktif sunumla katılımcılara aktardı. Öztorun, otobanlardaki araçların oluşturduğu rüzgâr hızını kullanarak elektrik üretimi yapılabileceğini bununla birlikte otoyolların bu enerjiyle aydınlatılabileceğini belirtti. Otoyol aydınlatmalarının tasarruflu ve güvenli kullanımının önemini, projesi için yapmış olduğu model aracılığıyla gösterdi.