TED KOCAELİ KOLEJİ DOKUZUNCU TED ELT (ENGLISH LANGUAGE TEACHING) KONFERANSINDA

TED Kocaeli Koleji, İngilizce eğitiminde yenilikçi yaklaşım ve örneklerin paylaşıldığı IX. TED ELT (English Language Teaching) İngiliz Dili Öğretimi Konferansına sekiz öğretmeni ile katıldı.
Türkiye genelindeki otuz sekiz TED Okulu ve diğer seçkin özel okullarda görev yapan yaklaşık dört yüz İngilizce öğretmeninin katılımı ile gerçekleşen konferansa, alanda öncü isimler olan ve yurt dışından davet edilen ana konuşmacılardan Jamie Keddie “Orta Okul Öğretmenleri için Video ve Hikâye Anlatımı Söyleşisi”, Simon Ward “Pozitif Eğitim” ve Steve Darn “Proje bazlı öğrenim ve 21. Yüzyıl becerileri” başlıklı sunumlarıyla zenginlik kattılar.
“ÖĞRENENLERİN SESİNİ DİNLEMEK”
IX. TED ELT (English Language Teaching) İngiliz Dili Öğretimi Konferansı 8-9 Nisan 2017 tarihinde TED Bodrum Kolejinde gerçekleşti. Konferansta, öğrenci ve öğretmenin bakış açısı, İngilizce öğrenirken ne çeşit çalışmalar yapmanın yararlı olduğu ve öğrencilerin ne tür etkinliklerden hoşlandıkları konuları ele alındı. Konferansın ana teması “Öğrenenlerin Sesini Dinlemek” (Hearing the Learners’ Voice) olarak belirlendi.
TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRETMENLERİNDEN 2 SUNUM
Ana konuşmacıların yanı sıra paralel oturumlarda TED eğitmenlerinin de olduğu yaklaşık kırk İngilizce öğretmeni arasından, İngilizce Öğretmenlerimiz Türkan Özkan ve Buket Ertür “Filling a Bucket or Lighting a Spark” (Eleştirel Düşünme), Burcu Pehlivan ve Bengisu Yurdakul ise “Various Technologies in Teaching” (Öğretimde Çeşitli Teknolojiler) başlıklı çalışmaları ile sunumlarını gerçekleştirdiler.