TED Kocaeli Koleji Erasmus + Projesi

TED Kocaeli Koleji Erasmus ekibi 4 Avrupa ülkesini sanal ortamda misafir ederek sınırları ortadan kaldırdı ve pandemi süresince her şeyin mümkün olduğunu ispatladı.

22-23-24 Mart tarihlerinde okulumuz ev sahipliğinde gerçekleşen “The Influence of Emotions in History. A New Tool for Citizenship” adlı Erasmus + projemiz İtalya, İspanya, Yunanistan ve İsveç’te bulunan partner okulların öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla başarı ile tamamlandı.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri ve misafir öğrenciler Türkiye hareketliliğinin her gününde projenin kazanımları doğrultusunda farklı aktivitelerde rol aldılar. 1970’lerden günümüze kadar uzanan zaman aralığında ülkelerinde gerçekleşen eğitim, politika, ekonomi ve sosyal hayattaki değişimleri yansıtan sunumlar yaparak kültürlerarası etkileşimde bulunma şansı yakaladılar. Dünyamızı sarsan pandemi felaketinde gerçek senaryolar üzerinde çalışarak çözüm önerileri sunan öğrenciler İngilizce’yi uluslararası bir platformda kullanarak yaşıtlarına örnek teşkil ettiler.

Öğrencilerin yanı sıra partner okul öğretmenlerine Buket Ertür ve Türkan Yaman tarafından “Uzaktan Eğitimde öğrencinin motivasyon, yaratıcılık ve aktif katılımı nasıl desteklenir” çalıştayı düzenlendi.

Partner ülkelerden gelen övgü ve iyi dileklerle son bulan Türkiye hareketliliğinin yürütülmesinde görev alan ve emek veren tüm TED Kocaeli Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Bu projenin gerçekleştirilmesi için 2 yıldır büyük emek harcayan öğretmenlerimize, özellikle Uluslararası Programlar Koordinatörümüz Buket Ertür’e, Erasmus+ Programının bu projesine kabul almamızı sağlayan İngilizce öğretmenimiz Sena Barış Özcan’a, öğrencilerin detaylı araştırmalar yapmasını sağlayan Tarih öğretmenimiz Serhat Şentürk’e, teknik yönden projeyi her koşulda destekleyen BT öğretmenlerimiz Hasan Çetin’e ve Şahin Yağlı’ya ve ev sahipliğimizde hareketliliğin bir parçası olarak projeyi yönlendiren Yabancı Diller Bölüm Başkanımız Türkan Yaman’a en içten teşekkürlerimizi sunarız.