TED KOCAELİ KOLEJİ İKLİM İÇİN GREVDE

TED Kocaeli Koleji öğrencileri ve personeli “Ya Sıfır Karbon Ya Sıfır Gelecek’ diyerek dünyanın dört bir tarafında gerçekleşen greve katıldı.

20-27 Eylül tarihleri arasında dünyanın dört bir yanında “Sıfır Gelecek” adı altında gerçekleşecek iklim grevlerine Türk Eğitim Derneği’ne bağlı 40 okulun 32 bin öğrencisi ve tüm çalışanları destek veriyor. TED Kocaeli Kolejinde de bugün oturma eylemiyle başlayan grevde öğrenciler kendi hazırladıkları pankart ve dövizleri taşıdı. Oturma eyleminin ardından temsilcimiz Berrak Saraç ortak TED İklim Bildirgesini okudu. Coşkuyla ortak sloganı seslendiren TED’li öğrenciler iklimimizi, dünyamızı korumaktaki kararlılıklarını gösterdiler.

Okulumuzda İklim alanındaki sorunları tespit etmek ve buna karşı alınabilecek önlemleri araştırmak için bir İklim Komisyonu kuruldu. Komisyonda görev alan öğrencilerimiz grevin sonu itibariyle ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Tüm fotoğraflar için buraya tıklayabilirsiniz.