TED KOCAELİ KOLEJİ İLE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

TED Kocaeli Koleji ile Kocaeli Üniversitesi arasında sosyal ve bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi’nde uygulanmakta olan Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nın içeriğinin ve kapsamının zenginleştirilmesi için okul-üniversite iş birliğini sağlayacak protokol imzalandı.

AKADEMİSYENLERDEN BÜYÜK DESTEK
Araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştiren Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’nda yapılacak çalışmalarda Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) akademisyenlerinin desteği alınacak. Öğrencilerin yapacakları araştırmaların, projelerin ve deneylerin bir kısmı üniversite laboratuvarları ve imkanları kullanılarak yapılacak.

PROJELER İÇİN DANIŞMANLIK
Öğrencilere yükseköğrenimleri ve meslek hayatları boyunca değer kazandıracak yetkinlik ve sertifika programları düzenlenecek. Öğrencileri geleceğin mesleklerine hazırlamak için bilgisayar ve kodlama eğitimi verilecek. Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden yapılacak bitirme projelerine danışmanlık sağlanacak.

GENİŞ KATILIM
Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevcihan Duru, TED Kocaeli Koleji Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi, TED Kocaeli Koleji Genel Koordinatörü Rasim Aydoğuş ve TED Kocaeli Koleji Lise Müdürü Hatice Eser’in katılım sağladığı imza töreninde yapılan iş birliğinin detayları konuşuldu.

İmzalanan protokol ile kapılarını TED Kocaeli Koleji’ne açan üniversite, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini üst seviyeye taşıma konusunda destek olacak.