TED KOCAELİ KOLEJİ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN DİSİPLİNLER ARASI ÇALIŞMA

TED Kocaeli Koleji İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri tarafından ‘’Geometrik Şekiller ve Cisimlerle Soyut Resim Çalışması’’ etkinliği disiplinler arası bir anlayışla gerçekleştirildi.

Disiplinler arası öğrenme, öğrenme deneyimlerinin farklı ders içeriklerinde yer alması ve ilişkilendirilmesi ile gerçekleşir. TED Özel Kocaeli İlkokulunda eğitim öğretim planlanırken kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesi için bilgi ve kapsamın tüm ders içeriklerinde yer alması hedeflenmektedir.

TED Kocaeli Koleji 2. Sınıf öğrencileri 5 Kasım 2020 Perşembe günü ‘’Geometrik Şekiller ve Cisimlerle Soyut Resim’’ isimli disiplinler arası çalışmalarını Matematik ve Görsel Sanatlar derslerinin etkileşiminde gerçekleştirdiler. İki adımda gerçekleştirilen atölyenin ilk aşamasında öğrencilerimize geometrik şekiller ve cisimler tanıtıldı. Öğrencilerimizin geometrik şekiller ve geometrik cisimler arasındaki farkı kendi hazırladıkları model çalışmalar yoluyla kavramaları sağlandı. Hazırladıkları 3 boyutlu geometrik cisimler ile eğlenceli çalışmalar gerçekleştiren 2. Sınıf öğrencilerimiz, ikinci aşamada Görsel Sanatlar atölyesine geçerek geometrik şekillerle bağlantılı olarak tasarladıkları soyut resimlerini yaptılar.