TED KOCAELİ KOLEJİ İLKOKULU 3. ve 4.SINIFLAR İSTANBUL CEZERİ MÜZESİ GEZİSİ

TED Kocaeli Koleji 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz ders kapsamındaki bilgilerini pekiştirmek adına 19 ve 21 Mart 2019 tarihlerinde öğretmenlerimiz eşliğinde İstanbul Cezeri Müzesi’ni ziyaret etti.

3. sınıf öğrencilerimiz için “Kuvveti Tanıyalım” ünitesi içinde yer alan “İtme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek kuvveti tanımlar” kazanımını, 4.sınıf öğrencilerimiz için ise “Bilim, Teknoloji ve Toplum” ünitesi içinde yer alan “Kullandığı teknolojik ürünlerin mucitlerini ve bu ürünlerin zaman içerisindeki gelişimini araştırır.”  kazanımına yönelik alan gezisi etkinliği gerçekleştirildi.

12. yüzyılda yaşamış, otomasyon ve otomatik sistemlerinin kurucusu kabul edilen kişi olan Cezeri robot, saatlar, su makinaları, şifreli kilitler, şifreli kasalar, termos, otomatik çocuk oyuncakları gibi 60 makinenin mucidi ve dünyanın ilk sibernetik bilginidir. Cezeri Müzesinde tüm bu icatların çalışma prensiplerini ve modellerini inceleyen öğrencilerimiz bilim ve teknoloji tarihindeki gelişmeleri de öğrenme fırsatı yakaladılar.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.