TED KOCAELİ KOLEJİ İLKOKULU 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ SUNUMU

TED Kocaeli Koleji İlkokul 4. Sınıf öğrencilerine verimli ders çalışma yöntemleri ve sınav kaygısı ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk defa yazılı sınavlarla tanışacak olan 4. sınıf öğrencilerimize, verimli ders çalışma yöntemleri ve sınav kaygısı ile başa çıkma yöntemlerine dair TED Kocaeli Koleji PDR Uzmanı Buğrahan Çizenmıh tarafından 4 Ekim 2019 tarihinde TED Kocaeli Koleji Konferans Salonu’nda bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, verimli ders çalışma yöntemleri, zaman yönetimi, stresin yararları – zararları, kaygı ve stres kavramlarının ne olduğu; yüksek stres ve kaygının performansa etkisi ve negatif etkilerinin azaltılmasına dair yöntemler gibi başlıklara yer verildi. Sonrasında öğrencilerle birlikte rahatlatıcı nefes egzersizleri uygulaması gerçekleştirildi. Sunumun ardından öğrencilerimizin konu ile ilgili soruları yanıtlandı. Bireysel destek almak isteyen öğrencilerimizin rehberlik servisinden destek alabileceği hatırlatılarak, başarılı bir sınav dönemi geçirmelerinin temennisi ile sunum sonlandırıldı. Başarıya giden yolda sadece çalışmanın değil, dengeli bir şekilde eğlenmenin ve rahatlamanın, çocuk dünyasındaki öneminden hareketle salondan ayrılmadan önce öğrencilerimiz müzik ve dans eşliğinde eğlendiler.