TED KOCAELİ KOLEJİ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ MUTFAKTA

TED Kocaeli Koleji İlkokulu’nda günlük yaşam becerilerini geliştirmek adına Ekoloji dersi kapsamında her ay olduğu gibi bu ay da birinci, ikinci ve üçüncü sınıflara yönelik yemek etkinlikleri düzenlendi.

Öğrenciler mutfakta besin hazırlarken yiyeceklerin yapısını, renk değişimlerini inceleme, karışımları koklama ve tatma gibi pek çok kavramı öğrenme fırsatı buldu. Yiyecek hazırlama konusunda aktif rol alan çocuklar yönergeleri takip edip, mutfak çalışmalarında sürecin ne kadar önemli olduğunu kavradı. Makarna salatası yapan birinci sınıf, patates salatası yapan ikinci sınıf ve kısır yapan üçüncü sınıf öğrencilerimiz, kendi elleriyle hazırladıkları yiyecekleri afiyetle yedi.

Sağlıklı ve iyi beslenmenin önemini kavrayan minik aşçılarımız, aktif bir öğrenme ortamında eğlenceli bir çalışmaya daha imza attı.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.