TED KOCAELİ KOLEJİ İLKOKULU V. BİLİM ŞENLİĞİ

TED Kocaeli Koleji İlkokulunda geleneksel olan, bu yıl uzaktan eğitimle 5’incisi düzenlenen Bilim Şenliği 8-12 Haziran haftasında gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz birer bilim insanı gibi araştırma, sorgulama, gözlem yaparak tahminde bulunma, eleştirel bakış açısı ile bilimsel yöntem basamaklarını uygulama ve bilimin günlük yaşamın bir parçası olduğunu fark etme amacıyla “AKRAN BİLİMİ”, “CANLI CANLI BİLİM”, “FİLM İÇİNDE BİLİM”, “BİL BAKALIM KİM?”, “KAHOOT YARIŞMASI” başlıkları altında etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz meraklarını, yaratıcılıklarıyla geliştirdikleri deneyleri grup olarak arkadaşlarına sunarak kendilerini ifade etme fırsatı buldular. Eğlenceli Bilim yetkilisi Güneş Ark tarafından her kademede öğrencilerimizin seviyelerine uygun deney gösterileri sunuldu. Öğrencilerimizin severek izlediği filmler üzerinde tartışma yöntemi kullanılarak bilimsel film yorumları yapıldı. Geçmişten günümüze bilime, insanlığa katkısı olan bilim insanlarının hayatlarını, özelliklerini ve buluşlarını tanıyan öğrencilerimiz kendilerinin de sorumluluk alarak bilime katkıda bulunabileceklerini fark ettiler. 4. sınıf öğrencilerimiz ise kahoot yarışmasında bilimsel sorularla eğlenceli vakit geçirdiler. Hafta boyunca süren etkinliklerde bilimi yaşayarak keyifli bir öğrenme ortamı yakaladılar.