TED KOCAELİ KOLEJİ İLKOKULUNDA CANLI CANLI BİLİM DERSİ

8-12 Haziran 2020 haftasında TED Kocaeli Koleji İlkokul öğrencileri V. Bilim Şenliği etkinliklerini gerçekleştirdiler. Şenlik kapsamında öğrencilerimiz eğitim – öğretim yılı içinde uyguladıkları ‘’Eğlenceli Bilim’’ derslerinin devamı niteliğinde olan deneyleri yaptılar.

1. Bilim Şenliği haftasında öğrencilerimiz, Eğlenceli Bilim ekibinden Güneş Şimşek ve sınıf öğretmenleriyle birlikte ‘’Canlı Canlı Bilim’’ etkinliğinde buluştular. TED Kocaeli Koleji İlkokulu öğrencileri, kademelere göre; ‘’Asit mi? Baz mı? ‘’ ‘’Bardakta Gökkuşağı’’ ‘’Mumlu Kağıt Yapımı ve Su Damlası Yarışı’’ ‘’Köpüren Tablet ve Lav Lambası’’ deneylerini gözlemleyip gerçekleştirdiler. Sınıf seviyelerine göre yapılan deneylerde öğrencilerimiz, deneysel öğrenme metotlarını canlı bağlantılar yoluyla eğlenerek hayata geçirmiş oldular.

Deney ve araştırma yapmaya teşvik edilen ilkokul öğrencilerimiz, bilimin hayatımızın her alanında yer aldığını ve gündelik hayatlarında karşılaşacakları problemleri bilimsel yöntemlerle çözmelerini sağlayacak aşamaları gözlemlediler.