TED KOCAELİ KOLEJİ MUN KULÜBÜ LİSE ÖĞRENCİLERİ IELMUN’22 KONFERANSINA KATILDI

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü 9-12. sınıf öğrencileri, Türkiye’nin farklı liselerinden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği, İstanbul Erkek Lisesi tarafından düzenlenen IELMUN’22 Konferansına katıldılar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinden 25 öğrenci 26-29 Mayıs tarihleri arasında kulüp danışman öğretmenleri Türkan Yaman ve Buket Ertür rehberliğinde İstanbul Erkek Lisesi tarafından 11. si düzenlenen MUN konferansında okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

MUN- Model United Nations konferansları, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışırlar. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilir.  Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar.

Konferansa Nijerya, Küba, Hollanda, Norveç, İsrail, Slovakya, Çin, Birleşik Krallık, Lihtenştayn, Suudi Arabistan ve Hırvatistan delegasyonu olarak katılan öğrencilerimiz, 10 farklı komitede görev aldılar. 11. Sınıf öğrencisi Ayşe Ece Taymez ICJ (International Court of Justice- Uluslararası Adalet Divanı) Komitesinde ‘En İyi Hakim’ ödülünü almaya hak kazandı.

Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diler, değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.