TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ CUMHURİYETİN 100.YILI KUTLAMALARI KAPSAMINDA DR. GONCA ARKON TEKİNEL İLE BULUŞTU

11 Ekim 2023 Çarşamba günü 8.sınıf ve lise kademesindeki tüm öğrencilerimiz Cumhuriyet’in 100.yıl kutlamalari kapsamında planlanan konferanslar dizisinin ikinci haftasında Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yardımcısı Dr. Gonca Arkon Tekinel ile bir araya geldiler. “Cumhuriyet Dönemi Türk Romanı ve Kadın Yazarlarımız” konusu doğrultusunda gerçekleşen söyleşide öğrenciler, Türk romanının değişimini ve gelişimini hocamızdan dinlediler. Cumhuriyetin ilanından sonra yaşanan sosyal, toplumsal ve siyasi alandaki değişimlerin Türk edebiyatına yansımasından ve Türk romanına yön vermiş kadın yazarlarımızdan söz eden Dr. Gonca Arkon Tekinel iyi bir okuyucu olmanın önemine de vurgu yaparak ve öğrencilerin sorularını yanıtlayarak söyleşisini tamamladı. Söyleşinin bitiminde, Dr. Gonca Arkon Tekinel adına TED Meşale Fonuna yapılan bağışın sertifikası, Lise Müdürü Jale Haşimoğlu ve İlkokul-Ortaokul Müdürü Türkân Yaman tarafından kendisine takdim edildi.