TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ DÜNYAYA AÇILIYOR

TED Kocaeli Kolejinde Uluslararası Programlar çatısında sunulan Öğrenci Değişim Programlarıyla öğrencilerimiz Kanada, İtalya ve Almanya’da eğitim almaktadırlar.

TED Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde 10. sınıf öğrencimiz Doğa Evren, 9. sınıfı Kanada’nın Truro şehrindeki Bible Hill Junior High School’da okumuştur.  Aldığı Fen, İngilizce, Fransızca, Müzik, Sağlıklı Yaşam ve Teknoloji derslerini başarıyla tamamlayan Doğa, denklik alarak okulumuza dönmüş ve eğitimine 10. sınıftan devam etmektedir.

Aynı programdan yararlanan diğer bir öğrencimiz Damla Çelik, akademik ay programıyla Nova Scotia bölgesindeki A.J Smeltzer School’da 8. sınıfın Eylül ayını tamamlayarak gerek İngilizcesiyle gerekse farklı kültüre adapte oluşu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesiyle övgülerle dolu okul raporuyla okulumuza geri dönmüş 8. sınıfa devam etmektedir.

Avrupa’daki değişim programlarına katılarak İngilizcenin yanı sıra 2. bir yabancı dilde eğitimlerine devam eden öğrencilerimizden Tenda Saraloğlu İtalya’nın Floransa şehrinde Liceo N. Rodolico’da 11. sınıfta eğitimine devam etmektedir. Matematik, Biyoloji, Fizik, Tarih, Felsefe ve Bilişim derslerini İtalyanca okuyan öğrencimiz, 1 yıllık değişim programını tamamladıktan sonra 12. sınıfa okulumuzda devam edecektir.

11. sınıfa Almanya’nın Lübeck şehrindeki Gymnasium am Tannenberg’de devam eden öğrencimiz Asya Açıkgöz, kültürel değişim programını tamamladıktan sonra 12. sınıfta okulumuza geri dönerek eğitimine devam edecektir.

Hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmiş dünya vatandaşı öğrencilerimizin başarılarını gururla takip etmekteyiz.