TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ HEYECAN VE MİNNET DUYGULARI İLE ÇANAKKALE’Yİ GEZDİ

TED Kocaeli Koleji 7. Sınıf öğrencileri, 25-26 Mayıs tarihlerinde; kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren, Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan, Çanakkale Savaşları’nın en can alıcı muharebelerinin gerçekleştiği, çok sayıda şehitlik, anıt ve mezarlıkların bulunduğu Gelibolu Yarımadası, eski uygarlık merkezlerinin beşiği olan Çanakkale’yi rehber eşliğinde gezerek bu yılın müfredatını yerinde öğrenme fırsatı yakaladı.

Gezinin birinci günü rehberlerimiz öğrencilerimize deniz savaşları hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı. Akabinde Dardanos Bataryası, Hasan/Mensuf Şehitliği, Turgut Reis Tabyası, Çimenlik Kalesi ve Nusrat Mayın Gemisi gezildi. Gezimizin ikinci günü, kara savaşları turumuzu gerçekleştirdik. Gelibolu Yarımadası’nda Seyit Onbaşı’nın hikâyesini dinledik. Ardından Namazgâh Tabyası, Soğanlı Dere, Zafer Abidesi’ni ve oradaki Meçhul Asker Anıtı’nı gezdikten sonra yeni açılmış olan Çadır Hastane Müzesi’nde unutulmaz anlar yaşadık. Tatlı yorgunluğumuzun ardından keyifli bir öğle yemeği molası verdik.

Günün ikinci yarısına tamamı şehit düşen 57. Alay’ın destansı hikâyesi ile başlayarak Şehitliği ziyaret ettik. Daha sonra, Bomba Sırtı, Kanlı Sırt, siperler, lağımlar, Conk Bayırı, Atatürk Anıtı, Anzak Koyu, Arıburnu Yarları, Anafartalar Ovası ve Büyük Anafartalar Köyünü gördük, Çamyayla Bigalı Köyü’nde Atatürk Evi Müzesi ziyareti ardından dinlenme ve hediye alışverişi ile gezimizi noktaladık.