TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İSKELET GÜZELLİK YARIŞMASINDA

TED Kocaeli Koleji Ortaokulu’nda 6. Sınıf öğrenci̇leri̇ arasında, Ekim ayında Fen Bilimleri dersi, “Destek ve Hareket Sistemi” konusunu pekiştirmek amacıyla “İskelet Güzellik Yarışması” düzenlendi. Yarışmanın ilk bölümünde öğrenciler, bireysel olarak birer iskelet modeli oluşturdular. Bu aşamada, iskelet modeli üzerinde, vücudumuzdaki eklemleri, kemik isimlerini ve kemik çeşitlerini öğrendiler.

Yarışmanın ikinci bölümünde öğrenciler, yaratıcılıklarını ön plana çıkarma fırsatı buldular. Atık malzemeleri kullanarak, iskelet modellerini süsleyerek bireysel tasarımlarını yaptılar.

Yarışmanın son bölümünde, öğrencilerimizin büyük emeklerle hazırladıkları ve yaratıcılıkları ile değer kattıkları iskelet modelleri panolarda sergilendi.

28 Ekim Pazartesi günü sonuçların açıklandığı yarışmada öğrenciler, başarı ve katılım sertifikalarını aldılar.