TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ KOÇJMUNDP’DE

TED Kocaeli Koleji Ortaokul Jmun Takımı öğrencileri Koç JmunDP Konferansında okulumuzu başarıyla temsil etti.

JMUN, ortaokul öğrencilerimizin Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri ilgilendiren politik ve ekonomik konular hakkında tartıştıkları, çözüm ürettikleri, aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin işleyişini öğrendikleri bir çalışmadır. Birleşmiş Milletlerin resmi tarzına sadık kalınarak yürütülen çalışma sayesinde katılımcılar, parlamento usulüne göre müzakere ve münazara yöntemini öğrenirler. Konferansta, kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmalar sadece İngilizce yapılmaktadır.

TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokul JMUN(Junior Model of United Nations -Birleşmiş Milletler Teşkilatı Modeli) Kulübü öğrencilerden 7 öğrencimiz, 15-19 Mart 2019 tarihleri arasında Koç Okulları tarafından düzenlenen “Ortaklıklar Kurmak: Dünyadaki Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Teşvik Etmek” temalı JMUNDP Konferansında okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

JMUNDP(Juniour Models Nations Development Programme) UNDP’nin ana unsurları etrafında şekillenmiş ve 17 adet sürdürülebilir kalkınma hedeflerine odaklanılmıştır. Bu hedeflerin arkasındaki fikir, hükümetlerin, sorunları bileşenlerine ayırdıkları ve ayrı ayrı ele aldıkları indirgemeci yaklaşımlarını bırakma yükümlülüğünü benimsemeleri gerektiğini ortaya koyuyor. Bunun yerine, ekosistemler ve endüstriyel sistemler sıkı sıkıya bağlı kaldıklarından daha bütünsel bir “sistem yaklaşımı” benimsemelidirler.

Öğrencilerimiz; UNODA (Birleşmiş Milletler Silahsızlanma İşleri Ofisi), OHCHR (Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi), UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), UNIDO (Birleşmiş Milletler Sinai Kalkınma Örgütü), UN WOMEN (Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği Kurumu ve Kadının Güçlendirilmesi), UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı) ve UNODC (Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi) komitelerinde çözüm önerilerini sunarak okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

Fotoğrafların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.