TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ “NİCOLA TESLA VE THOMAS EDİSON AKIM SAVAŞLARI” SUNUMUNA KATILDILAR

TED Kocaeli Koleji VIII. Geleneksel Bilim Günleri Haftası kapsamında 4 Mayıs 2023 Perşembe günü İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine “Nicola Tesla ve Thomas Edison Akım Savaşları” sunumu Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Hilâl Kaymaz ve Mahmut Güvenek tarafından, konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik ile sunuldu. Merak içerisinde sunumu izleyen öğrencilere iki bilim adamı arasındaki gerilimin nedenleri anlatıldı. Enerji tasarrufunun öneminin de vurgulandığı sunumda yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesinin öneminden bahsedildi. Sunum sonunda öğrencilerle soru-cevap etkinliği yapıldı. TED Kocaeli Koleji olarak bu konudaki hassasiyetimiz öğrencilere anlatılarak okulumuzun çatısındaki GES (Güneş Enerjisi Santrali) görsellerinden hazırlanan video paylaşıldı.