TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ OXFORD AQA SINAVINDA

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri OXFORD AQA International English as a Second Language (Uluslararası GCSE İkinci Dil Olarak İngilizce) sınavlarına 3 farklı oturumda girdiler.

Okulumuzun öncelikli hedeflerinden biri öğrencilerimize ana dilini ve bir yabancı dili ileri düzeyde öğretmektir. Öğrencilerimiz, 9. sınıf itibariyle kur sınıflarında aldıkları yabancı dil eğitimini uluslararası geçerliliği olan sertifikalar ile belgelendirmeleri için okulumuzda veya bazı sınav merkezlerinde yapılan sınavlara yönlendirilmektedirler.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde, 2018-2019 öğretim yılından itibaren OXFORD AQA Uluslararası GCSE (Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifika Programı) uygulanmaktadır. Oxford AQA Uluslararası GCSE, 14-16 yaş aralığında yer alan öğrenciler için dünyada en çok tercih edilen ve tanınan uluslararası sertifikalar arasında yer almaktadır. Oxford Uluslararası GCSE birçok farklı konu ve beceri düzeylerini hedefleyen öğretim programlarını içermektedir. Sertifika programı ve sınavları öğrencilerin desteklenmesi gereken niteliklerini ortaya çıkarır, uluslararası yetkinlik ve yeterlilik sınavlarına hazırlık olanağı sunar. Ayrıca Oxford AQA tarafından değerlendirilen sınavlara yönelik Geliştirilmiş Sonuç Analiz platformu (Enhanced Results Analysis-ERA) ile uygulayıcı okullara detaylı geri bildirimler verilir.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde, Oxford AQA International English as a Second Language (Uluslararası GCSE İkinci Dil Olarak İngilizce) sınavına yönelik dört ana dil becerisini geliştirmeye yönelik uygulanan müfredat çerçevesinde öğrencilerimiz 10. sınıf sonunda Oxford AQA Sınav Merkezi olan okulumuzda yapılan sınavlara girdiler. Farklı becerileri içeren “Konuşma, Yazma, Dinleme ve Okuma” olmak üzere üç farklı oturumda yapılan sınavlar 29 Mayıs 2019 tarihi itibariyle tamamlandı.