TED Kocaeli Koleji Öğrencilerimiz Yazar Selen Somer ile Buluştular!

TED Kocaeli Koleji 1. sınıf öğrencileri 7. Geleneksel Kitap Haftası etkinliğinde Mart ayı içinde inceledikleri ve kitap kapağı tasarımı çalışmalarını gerçekleştirdikleri ‘PENGU Yeni Bir Arkadaş’ isimli hikaye kitabının yazarı Selen Somer ile 22 Mart 2023 Çarşamba günü Okulumuz Konferans Salonunda buluştular. Okudukları kitabın yazarı ile buluşmanın sevincini yaşayan öğrencilerimiz kitap okumanın önemini ve kitap yazmanın inceliklerini yazarımızdan öğrendiler.

Ayrıca, Lise öğrencilerimiz de Kitap Haftası çerçevesinde planlanan Sertifika Programları Zirvesinde yazar Selen Somer ile okulumuzun kütüphanesinde bir araya geldiler. Lisemizde yürütülen Yaratıcı Drama, Yaratıcı Yazma ve P4C sertifika programları kapsamında eğitimlerini alan Lise öğrencilerimiz konuk yazarımızla keyifli bir çalışma gerçekleştirdiler.

Yapılan söyleşide yaratıcı yazma çalışmasının incelikleri ve bir kitabın oluşum evreleri üzerinde duran konuğumuz kendi yazarlık sürecinin nasıl başladığına da değindi. Ayrıca bir kitabın yaratıcı drama ile ele alınma yöntemlerinden ve P4C uygulaması ile ilişkilendirilmesinden bahsedilen söyleşi, Lise Müdürümüz Jale Haşimoğlu’nun Selen Somer’e “Sertifika Zirvesi Teşekkür Belgesi”ni ve okul dergimiz Pruva’nın tüm sayılarından birer nüsha takdim edilmesiyle sona erdi.

“Kelimelerle Sarılmaktır Okumak.”