TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR” ETKİNLİĞİ

TED Kocaeli Koleji 6. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersinde “Kuvvet ve Hareket” ünitesi kapsamında gördükleri “Bileşke Kuvvet, Dengelenmiş ve Dengelenmemiş Kuvvetler” konularını daha iyi kavramak için halat çekme turnuvasında yarıştı.

11 Ocak Çarşamba günü bileşke kuvvet konusunu daha iyi kavramak amacıyla beden eğitimi dersi ile disiplinler arası bir etkinlik düzenlendi. Halat Çekme Turnuvasında öğrenciler kuvvetin yönü, büyüklüğü ve başlangıç noktası kavramlarını içselleştirdi. Ayrıca iyi bir el-göz koordinasyonu, dikkat ve güçlü bir ekip çalışması gerektiren denge oyunu ile bileşke kuvvete karşı uygulanan kuvvetin yönünü düşünerek strateji geliştirdiler.

Eğlenceli dakikaların yaşandığı turnuvada öğrenciler hem bileşke kuvveti hem de takımın bir parçası olmanın önemini kavradılar.