TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI YÜRÜYÜŞÜ

TED KOCAELİ KOLEJİ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ TÜRLÜ ETKİNLİKLERLE 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADILAR.

Dünya üzerindeki tüm çocuklar eşittir ve hepsinin sahip olduğu haklar vardır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, çocuk haklarını güvence altına almak için 20 Kasım 1989’da Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi kabul etmiştir.

TED Kocaeli Koleji İlkokulu öğrencilerini bu haklardan haberdar etmek amacıyla “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları” konulu slayt sunumu paylaşılmış ve konuyla ilgili video içeriği izletilmiştir. Daha sonrasında 3-B sınıfı öğrencileri hazırladıkları afişlerle öğle teneffüsünde “Hepimiz Çocuğuz, Haklarımızla Varız” sloganı eşliğinde yürüyüşlerini gerçekleştirmiş ve arkadaşlarının da bugüne dair farkındalık oluşturmasını sağlamışlardır.

Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun!