TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRETMENLERİ VE VELİLERİ PROF. DR. MÜGE ARTAR İLE KEYİFLİ BİR SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

15 Mayıs 2020 Cuma akşamı, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Psikolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Müge Artar, TED Kocaeli Koleji öğretmen ve velileriyle, ‘Pandemi Döneminde Evde Yaşam, Belirsizliğin Kabulü ve Normalleşme’ konulu bir söyleşi yaptı ve soruları yanıtladı.

Artar, içerisinde bulunduğumuz bu olağan dışı dönemde öğrencilerimizin ve yetişkinlerin davranış biçimleri, davranışlarını doğru yönetme teknikleri, ev içerisinde ilişkilerimizin sağlıklı devam edebilmesi adına merak edilenleri açıklarken her yeni normal döneme geçişi kolaylıkla kabul edebilmek üzerine önerilerde bulundu.

Günü planlamanın her yaş için öneminden bahsederken, yine yaşlarına göre öğrencilere çizilmesi gereken sınırları dikkatli belirlememiz gerektiğini ve teknoloji kullanımı konusundaki fikirlerini paylaştı.

Okula dönüş ve sonrasında devam edecek psiko-sosyal desteğin nasıl gerçekleşeceğini ve destek programının önemini vurgulayan Müge Artar öğrenci ve öğretmenlerin karşılaşabileceği durumları değerlendirdi.

Aynı zamanda TED mezunu olan Artar, TED Okullarının her sürece hazırlıklı ve öngörülü yaklaşımı ile gurur duyduğunu ve psiko-sosyal destek hazırlıkları için okulumuzu tebrik ettiğini ifade etti.

Bu keyifli söyleşide bizlerle birlikte olan değerli hocamız Müge Artar’a, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.