TED Kocaeli Koleji Ortaokul Robotik Takımı Robot Tasarım İkincilik Ödülünü Aldı

TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokulu Robotik takımımız 8 Nisan 2023 Cumartesi günü Eskişehir’de düzenlenen “FLL (First Lego League) / Bilim Kahramanları Buluşuyor 19. Sezon Ortaokul Turnuvasına katıldı. Ortaokul öğrencilerimiz “Öz Değerler, Proje ve Robot” performansı alanlarında sunumlarını yaptılar. Robot Tasarım bölümünde benzersiz ve özel olarak geliştirdikleri tasarımı anlatan öğrencilerimiz, proje alanında ise yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak hareket eden otonom süpürge robotun sokaklarımızın temizliği için kullanımı üzerinde çalıştılar.

#304RGBTEAM takımımız turnuvada gösterdiği performansı ile “Robot Tasarım 2.lik” ödülünü aldı. Bu ödülü almaya hak kazanan takım; “örnek olacak programlama ilkeleri ve doğru mühendislik uygulamalarını sağlam, dayanıklı, verimli ve yüksek performans gösterebilen bir robot geliştirmek için kullanmış olan takım” olarak tanımlanmaktadır.

Turnuvaya katılarak okulumuzu büyük bir heyecan ve özveri ile temsil eden öğrencilerimizden Deniz KAAN YÜKSELEN, Nihat Demir KARA, Ege KESKİN, Ece Sibel ÖĞÜTÇÜOĞLU, Baturalp BERDAN, Şeyhmus Kerem AKAY, Batuhan GÜNGÖR, Doruk SALMAN ve Eren ŞEREMET’e teşekkür ederiz.

Bilim Kahramanları Derneği; özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada 98 ülkede uygulanan FIRST LEGO League Challenge programını Bilim Kahramanları Buluşuyor adıyla 2004 yılından beri Türkiye’de uygulamaktadır.