TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULU 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ ANKARA GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRDİ

6. sınıf öğrencilerimizle 26 Kasım 2022 Cumartesi günü “Ankara Anıtkabir Ziyareti, Müzeler ve Kültür Gezisi” öğretmen ve idarecilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Ankara’da ilk olarak Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ebedi istirahat ettiği Anıtkabir’de ziyaret edilerek saygıyla anılmıştır. Anıtkabir Müzesi ile devam eden gezimiz Anadolu Medeniyetler Müzesi’nin ziyaretinin ardından I. ve II. Meclis’in ziyareti sonrası tamamlanmıştır.

Hazırlanan “Gezi Kitapçığı” hem gezi öncesi hem de gezi sonrası öğrencilerimizle incelenerek tamamlanmıştır. Ankara gezisi ile öğrencilerimiz sosyal bilgiler dersinde öğrendikleri kazanımları pekiştirirken başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan kişileri ve bu temellerin atıldığı önemli yerleri daha yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır.