TED Kocaeli Koleji Ortaokulu “World Maths Day” Yarışmasına Katıldı

Ortaokul öğrencilerimiz 10 milyondan fazla katılımcının, 160’ tan fazla ülkenin katıldığı World Maths Day yarışmasına 5 Mayıs 2021 Çarşamba günü katılım gösterdiler. Seviyelerine uygun olarak belirlenen yarışmalarda ilk 20 oyunda elde ettikleri puanlarla dünya sıralamaları belirlenecek olan katılımcılar için sistem 48 saat boyunca tüm dünyada açık olacak.

Hızlı ve doğru, pratik ve akılcı olmanın şart olduğu yarışmada seviyelere göre terminolojik İngilizce bilgisi de gerekiyor. Ayrıca World Maths Day ve UNICEF işbirliği ile öğrencilerimizin kazandıkları puanlar UNICEF’in eğitim odaklı projelerine katkı sağlıyor.

Heyecanları, yarışırken aldıkları zevk, uluslararası arenada farklı ülkelerden katılımcılarla matematik dalında rekabet etmelerindeki merakları, ülkelerini ve okullarını temsil ettiklerine dair bilinç ve hevesleri yüzlerinden okunan öğrencilerimize başarılar diliyoruz. İnanıyoruz ki deneyimden daha önemli bir öğreti yok.