TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULUNDA MATEMATİK HAFTASI

TED Kocaeli Koleji 6.sınıf öğrencileri, 14 Mart Pazartesi günü “Çemberde Pi Etkinliği” ile çevre ve çap arasındaki oranı ders içi kazanımlarıyla ilişkilendirip materyallerle uygulama yaparak bilgilerini kalıcı hale getirdiler.
17 Mart Perşembe günü konferans salonunda gerçekleşen “π Challenge” yarışmamızı, 6. Sınıf öğrencilerimizden en fazla pi sayısının basamaklarını ezberleyen ve pi hecesi içeren kelimeleri en fazla türeten öğrencilerimiz kazandılar. Bilişim bölümü öğretmenlerimizin hazırladığı bilgisayar programı ile öğrencilerimizin hem sayılarla hem de kelimelerle yarışmaları sağlandı. Çekişmeli geçen yarışmada öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirirken pi sayısı hakkında bilgi edindiler.
21 Mart Pazartesi günü yine 6.sınıf öğrencilerimiz, TED matematik bölümü önderliğinde “Mutlu π” etkinliğini gerçekleştirdiler. “Dünya Mutluluk Günü” ve “Matematik Haftası” kapsamında getirdikleri materyallerle kendi mutluluk simgelerini tasarladılar.

“MATEMATİK HER YERDE!”