TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULUNDA MÜFREDATA İLAVE ÇALIŞMALAR

TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda uygulanan yenilikçi öğretim yöntemleri ile çok yönlü, bilimsel düşünebilen, özgüveni yüksek, evrensel sorunlara çözüm üretebilen bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda müfredata ek olarak yapılan çalışmalardan bazıları şunlardır;

CSI (Crime Scene Incestigation – Olay Yeri İnceleme) Kulübü;

“CSI Education” programında, GÖRÜNTÜ VİDEO KAYDI İNCELEME — İMZA YAZI GÖRÜNTÜ İNCELEMESİ SES ANALİZİ gibi konularda her hafta farklı bir etkinlik yapılmaktadır.

MODEL UÇAK VE ORİGAMİ KULÜBÜ: Model uçak ve origami çalışmaları yapılmakta, katlama ve kesme teknikleri öğretilmektedir. Origamiden kurbağa, papağan, lale, model uçak olarak da F16, F15 ve Spirit Fire Mustang çalışmaları yapılmaktadır. Atak V2 lastik motorlu model uçağı inşa etme ve bahçede uçurma etkinliği de öğrencilerin bir yandan eğlenceli vakit geçirirken diğer yandan el yeteneklerini ve düşünme güçlerini arttırmaktadır.

DÜŞÜNME BECERİLERİ KULÜBÜ: Çeşitli etkinlik, oyun ve tartışmalarla düşünme becerileri geliştirilmektedir . Bir problemin çözümünde gerekli düşünceyi geliştirip strateji kurarak düşüncelerin organize edilmesi öğretilmekte, böylece düşünme becerileri geliştirilmektedir.

DİSEKSİYON: TED Kocaeli Koleji Fen Bilimleri derslerinde, öğrencilerimize kazandırdığımız temel bilimsel süreç becerileri laboratuvar uygulamaları ile pekiştirilmektedir. Öğrencilerin maketler üzerinde değil, gerçek organlar üzerinde çalışmaları ve akademik kazanımları bizzat deneyimleyip görerek, dokunarak pekiştirmeleri sağlanmaktadır.

GÖRSEL SANATLAR KULÜBÜ: Görsel tasarım ve seramik kulübünde iki ana başlıkta uygulamalar yapılmaktadır. Görsel Tasarımda, sergi ve pano hazırlıkları, ulusal ve uluslararası resim yarışmalarına katılım ve özgün tasarımlar gerçekleştirilmekte, Seramikte ise seramik şekillendirme teknikleri torna ve sır üstü dekor çalışmaları uygulanmaktadır.