TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULU’NDA “NOTALARDAN MATEMATİĞE YOLCULUK”ADLI DİSİPLİNLER ARASI İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞMASI

5.sınıf öğrencilerimiz, matematik dersinde “Atatürk Çocukları” şarkısındaki notalar üzerinden birim kesirler ve denk kesirler oluşturma konularını pekiştirdiler.

Matematik dersiyle müzik entegrasyonu sağlanarak öğrencilerimiz, müzik dersindeki yeteneklerini matematik dersi ile birleştirme imkânı buldular. Matematik dersinin farklı disiplinlerle iş birliği içinde olduğunu fark eden öğrencilerimiz, çalışma sonunda matematik her yerde düşüncesinde buluştular.

Çalışma süresince öğrenme taksonomileri kapsamında öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve işitsel algılarına dokunuldu. Böylece öğrencilerimiz, nota bilgisinden yararlanarak kesirleri oluşturma sürecinde hem zihinsel hem de fiziksel olarak aktif rol almış oldular.