TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULUNDA TECHNO – MATH BULUŞMASI!

TED Kocaeli Koleji Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri matematik dersinde ‘’Çokgenler’’ konusunun tanım ve özelliklerini pekiştirebilmek adına Scratch uygulaması ile kod yazdılar. Matematik ve bilişim teknolojileri derslerinin iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz öğrendikleri matematik kavramlarına, teknoloji entegrasyonu sağlayarak gerçek hayatta deneyimleme fırsatı buldular. Etkinlik sonrasında öğrencilerimiz çokgenlerin kenar ve köşe sayıları, iç ve dış açı derecelerinin birbiri ile olan ilişkisini deneyerek öğrendiler. Bilgiye keşfederek ulaşan öğrencilerimiz, matematik ve bilişim teknolojileri dersinin ortak paydada buluşmasının keyfini yaşadılar.
Böylelikle öğrencilerimiz, kodlama ve matematiksel düşünme becerilerini geliştirme imkânı buldular.
MATEMATİK HER YERDE!