TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Felsefe Olimpiyatlarına katıldı.

Türkiye Felsefe Kurumu Derneği tarafından 1 Aralık 2019 Pazar günü, saat 10.00’da, onüç merkezde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 24. Türkiye Felsefe Olimpiyatına TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizden Burak Melih Ardahanlı katıldı.

Yaratıcı düşünme ve araştırma ruhunu geliştirmek, düşünme uğraşısının kendi başına değerini göstermek, çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri üzerinde düşünme yeteneğini geliştirmeye ortam hazırlamak amaçlarıyla, Çocuklar İçin Felsefe Birimi tarafından her yıl lise öğrencileri için düzenlenen Türkiye Felsefe Olimpiyatları bu yıl onüç merkezde – Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya ve Samsun’da – gerçekleştirildi. 1 Aralık 2019 Pazar günü olimpiyatın Sakarya’daki merkezine öğrencimiz Burak Melih Ardahanlı ve Felsefe Öğretmenimiz Merve Uzuner Keser gittiler. Öğrencimiz, “Cinsiyetçilik ve Ayrımcılık” üzerine bir metin kaleme aldı. Sakarya’daki sınav merkezinde 19 ayrı okulun katıldığı olimpiyatın sonuçları 8 Aralık Pazar günü ilan edilecek.