TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi ve Goyang Global Lisesi İşbirliği

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi ile Güney Kore’den Goyang Global Lisesi arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında Kültür Kulübü çalışmalarına devam ediyor.

9 ve 10.sınıf öğrencilerimiz Kültür Kulübü faaliyetleri kapsamında bir kutu hazırlamayı ve kilim motifleriyle kaplanacak bu kutunun içine ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan bir sunum, yöresel yiyeceklerimizden oluşan bir paket, kültürümüzü dünya vatandaşlığı ile harmanlayan bir öykü ile nazar boncuğu gibi kültürümüzü yansıtan ürünleri koymayı planlıyor.

10. Sınıf öğrencilerimizden Çağla ŞERAMET, hazırlamış olduğu ülkemizin en önemli kültürel sembollerinden olan yöresel dansların tanıtımını içeren sunumunu Kültür Kulübü öğrencileri ve öğretmenleriyle paylaştı. Öğrencimiz, sunumunun sonunda kardeş okulumuz için sürpriz olarak hazırlamış olduğu K-Pop dans performansını da sergiledi.

Ayrıca okulumuz ile kardeş okulumuz arasında sürdürülen işbirliği kapsamında hem Kültür Kulübü öğrencilerimiz hem Müzik, Görsel Sanatlar ve Fotoğrafçılık gibi farklı ilgileri olan Türk ve Güney Koreli öğrenciler çalışmalarını yıl boyunca paylaşmaya devam edecekler.