TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Kariyer Günleri Etkinlikleri

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 11. sınıf Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerinden Osman Emir KEÇECİ, Sinem HALİL, Sudenaz TANTA, Tuana SARIMEŞE ve Zeynep KAYA, 11 Haziran 2020 tarihindeki “Kariyer Günleri Etkinliği” kapsamında, kariyer planlarını ve ders çalışma sistemlerini öğrencilerimizle paylaştılar.

“Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği”ni kariyer hedeflerinin önemli basamaklarından biri olarak gören Osman Emir KEÇECİ, “doğru ve zamanında çalışmanın” öneminden bahsetti.

Kişilik özellikleri ile yapılacak meslekler arasındaki bağın önemine dikkat çeken Sinem HALİL, “Endüstri Mühendisliği” bölümünün çalışmalarından söz etti.

Sudenaz TANTA, “Tıp Fakültesi”ne giden yoldaki zorluklardan çekinmediğini belirterek, doğru bir planlama ile başarıya ulaşılacağına olan inancın yani “motivasyonun” önemine değindi.

“Hedeflerimi belirlemiş olmak, bu hedeflere ulaşmak için karşılaşılan tüm güçlükleri eğlenceli kılıyor.” diyen Tuana SARIMEŞE, “Yapay Zeka Mühendisliği” hakkındaki araştırmalarını öğrencilerimizle paylaştı.

Değişen dünyada doğru konum almanın ancak önü açık mesleklerle olabileceğini vurgulayan Zeynep KAYA, “Bilgisayar Mühendisliği” hakkında edindiği bilgileri arkadaşlarına aktardı.

Hedeflerimizi belirler, bu hedeflere ulaşmak için bir çalışma programı çıkarır ve buna sabırla uyarız. Nihayetinde hayal olan gerçekleştiğinde yeni hedeflere doğru yelken açma vakti gelir. Geleceğin inşası bugünden başlar.

Bu şekilde düşünen ve harekete geçen, kendi kariyer planlamalarını ve bunlara ulaşmak için izledikleri çalışma yöntemlerini arkadaşlarıyla paylaşan öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.