TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ MUN KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ TAMUN’19 KONFERANSI’NDA

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencileri TED Antalya Koleji’nde düzenlenmekte olan TAMUN’19 Konferansı’na katıldılar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübü 9. ve 10. sınıf öğrencileri,  Türkiye’nin önde gelen farklı liselerinden katılan 300’e yakın öğrenci ile TED Antalya Koleji’nde bir araya geldi. 2 Mayıs 2019 tarihinde TAMUN’19 Açılış Genel Kurulu’nda öğrencilerimizden Kanada Büyükelçisi olarak Emir Atabek, Güney Afrika Büyükelçisi olarak Kuzey Topal ve İsrail Büyükelçisi olarak Barış Saka delegasyonları adına konuştular.

MUN Kulübü’nden 18 öğrenci Genel Kurul sonrasında başlayan altı farklı komitede Kanada,  Güney Afrika ve İsrail ülkelerini temsil ederek çalışmalarına devam ettiler.

MUN (Model United Nations), Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN Konferansları’nda gerçek dünya meselelerini tartışırlar. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler’e gönderilir. Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferansları’nda öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar.

2 Mayıs 2019 Perşembe günü başlayan  TAMUN’19 Konferansı 5 Mayıs 2019 Pazar günü sona erecektir.