TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Mutfak Etkinlikleri

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrenci ve danışman öğretmenleri Şef Janset Özdemir rehberliğinde “Kremalı Fırın Sütlaç ve Altın Süt” yapımı etkinliğini online olarak gerçekleştirdiler.

2 Mayıs 2020 Cumartesi günü lise öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte Şef Janset “Kremalı Fırın Sütlaç” tatlısının yapımını anlattı. Kendi özel tarifini paylaştığı bu lezzetli tatlının yanı sıra mucize içecek olarak da adlandırılan “Altın Süt” ün nasıl yapıldığını anlattı. Temelde süt ve zerdeçalın buluşması ile yapılan bu içecek adını zerdeçalın süte verdiği sarı renkten almaktadır. İçine zerdeçalda bulunan yararlı maddeleri ortaya çıkarması ve tatlandırması için karabiber, karanfil, bal, tarçın gibi malzemeler de eklenmektedir. Ortaya çıkan bu mucize içecek bin bir derde deva olarak biliniyor. Beyin fonksiyonlarını güçlendirmek, hücre yenilenmesini hızlandırmak, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmak, kandaki şeker seviyesinin dengelenmesine yardımcı olmak gibi pek çok faydası olan bu içecek adının hakkını tam anlamıyla veriyor. Her hafta farklı besinlerle ilgili anlattığı yararlı bilgiler, paylaştığı özel tarifler ve püf noktaları için Şef Janset Özdemir’e teşekkür ederiz.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.