TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ TİYATRO ETKİNLİĞİNDE

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘Keşanlı Ali Destanı’ adlı oyunu izlediler.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri 18 Kasım Cumartesi günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyunu SDKM’de öğretmenleriyle izleyerek kültür etkinliklerinden birini daha gerçekleştirdiler.

Haldun Taner’in kaleme aldığı ve epik tiyatronun en önemli örneklerinden biri kabul edilen ‘Keşanlı Ali Destanı’ ile öğrenciler müzikal bir oyunu da izleme imkanı buldular.
Başrollerinde ünlü tiyatro sanatçısı Engin Benli’nin bulunduğu ve Türk tiyatrosuna yıllarca öncülük eden bir başyapıt olan oyun öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Ardından “ Keşanlı Ali Destanı “ adlı oyunun oyuncularından Sayın Utku Oğuz’u okulumuzda konuk ederek konferans salonunda oyun hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. Söyleşi sayesinde öğrencilerimiz oyun ile ilgili akıllarına takılan sorulara yanıt bulurlarken pek çok tiyatro tekniğini de tanıma ve anlama fırsatı buldular.