TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde her hafta düzenlenen “Online Kariyer Günleri Etkinliklerinin” 6.sı 10 Mayıs 2020 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Uzaktan eğitim sürecinde “Online Kariyer Günleri Etkinlikleri” kapsamında, lise öğrencilerimiz bu kez Avukat İrem Yılmaz ile bir araya geldiler. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan İrem Yılmaz, 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programını tamamladı.

Kariyerinde farklı alanlarda çalışan ve serbest avukatlık da yapan İrem Yılmaz, on yılı aşkın süredir çalıştığı Ford Otosan’da şu an Hukuk Departmanı bünyesinde Dava ve Uyuşmazlık Yöneticisi görevini yürütmektedir. Moderatörlüğünü Lise Müdür Yardımcısı Aslı Taş’ın yaptığı söyleşide Av. İrem Yılmaz iş hukuku, ticaret hukuku, ceza hukuku, aile hukuku hakkında bilgiler verdi ve avukatlık mesleğinin geleceğine dair öngörülerini bizlerle paylaştı. Aynı zamanda serbest avukatlık ve kurumsal avukatlık arasındaki farkları anlatarak, her iki alandaki kariyerinde başından geçen ilginç olayları ve kendisini en çok etkileyen davaları öğrencilerimizle paylaştı. Bu mesleği yapmayı düşünen kişilerde olması gereken özellikleri vurguladı. Hukuk fakültesini kazanabilmek için lise yıllarındaki çalışma programından bahsetti ve herkesin planlı ve programlı çalışarak hedeflerine ulaşabileceğini vurguladı. Öğrencilerimizin merak ettiği soruları da cevapladığı bu keyifli ve enerjisi yüksek söyleşi için Av. İrem Yılmaz’a çok teşekkür ederiz.