TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde her hafta düzenlenen “Online Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz Sabancı Üniversitesinden Akademisyen Sayın Emre Erdem’le buluştu.

Öğrencilerimizin gelecek ve kariyer planlamalarına destek olmak, farklı meslekleri yakından tanımalarına olanak sağlamak amacıyla düzenlediğimiz “Online Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında, 30 Nisan 2020 Perşembe günü 9,10,11. sınıf öğrencilerimiz Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Malzeme Bilimi ve Nano Mühendislik Programı Öğretim Üyesi Sayın Emre Erdem ile canlı bağlantı ile bir araya geldi. Malzeme Bilimi ve Nano Mühendislik Programının üretimdeki yeri ve çalışma alanlarının anlatıldığı seminerde, ileri teknolojilerde kullanılacak farklı malzemelerin tasarımı ve uygulamaları hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimiz nanoteknoloji kullanımı ile yapılacak kuantum bilgisayarlar, katı hal fiziğinin gelecekteki önemi, giyilebilir elektronik esnek çipler, polimer teknolojileri ve akıllı materyaller gibi konularda bilgi sahibi olurken disiplinler arası ilişkinin önemini bir kez daha anladılar. Ayrıca öğrencilerimiz hem üniversite hem de bölüm ile ilgili merak ettikleri sorulara yanıt bulma fırsatı yakaladılar. Katılımlarından dolayı Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Emre Erdem’e ve Tanıtım Sorumlusu Sayın Gülekşen Yaylı’ya teşekkür ederiz.