TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde Mesleki Gölge Programı

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi rehberlik çalışmaları kapsamında öğrencilerimizin meslekleri tanımaları ve alan seçiminde karar vermelerine yardımcı olması amacıyla uygulanan “Mesleki Gölge Programı” bu yıl da başarı ile uygulanmaya devam ediyor.

9. sınıf öğrencilerimizden Cem EKE, hayalindeki mesleği gerçekleştirmek, Matematik profesörü olmak için çalışmalara başladı. Öğrencimiz Nesin Vakfı tarafından kurulan Matematik Köyüne giderek “Mesleki Gölge Programı”nı orada tamamladı. Matematiğin Nobel’I olarak da bilinen Leelavati Ödülü’nü alan Ali NESİN ile röportaj yaptı ve derslere katıldı. Ayrıca Cem, 12 Şubat 2020 Salı günü BGA Security firmasında bir günlük stajını tamamladı. BGA Security, uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalı teknik ekibi ile, stratejik siber güvenlik danışmanlığı ve güvenlik eğitimleri konularında kurumlara hizmet veren bir firmadır. Öğrencimiz burada “Sızma Testleri, Güvenlik Denetimi, Açık Kaynak Siber Güvenlik Çözümleri” gibi alanlarda bilgi sahibi olma şansını yakaladı. Hayallerine adım adım yaklaşan ve bu uğurda ciddi emek sarf eden başarılı öğrencimiz Cem Eke’yi tebrik ediyoruz.