TED KOCAELİ KOLEJİ, TED OKULLARI GİRİŞ VE BURSLULUK SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TED Kocaeli Kolejinde, 2022-2023 öğretim yılında 9. sınıf ve 10. sınıf okuyacak öğrencilere yönelik TED Okulları Giriş ve Bursluluk Sınavı uygulandı.

Ülkemizin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneğinin ilimizdeki yenilikçi, çağdaş ve öncü okulu TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi, 2022-2023 öğretim yılında okuyacak olan 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik TED Okulları Giriş ve Bursluluk Sınavı’nı (TOGS) 09 Ocak 2022 Pazar günü gerçekleştirdi. Sınava katılmış olan 201 öğrenciden, okul giriş koşullarını sağlamaları durumunda, birinci olan öğrenciye %75 başarı bursu verilecektir. Öğrenciler sınavdayken Lise Müdürü Hatice ESER, Müdür Yardımcısı Jale HAŞİMOĞLU ve Zümre Başkanları tarafından okulumuz konferans salonunda velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Türk Eğitim Derneğinin tarihçesi, okul giriş koşulları hakkında bilgi verildi. Lisemizde uygulanmakta olan Bilim İnsanı Yetiştirme Programı, akademik eğitim programları, ulusal ve uluslararası programlar, sertifika programları, kültürel-sanatsal etkinlikler, öğrenci kulüpleri, yabancı dil politikası, bilimsel projeler ve hedefler anlatıldı.