TED Kocaeli Koleji Uzay Yolunda

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencilerimizden Egemen Kıyı, Doğa Önen, Emir Ege Erenler, Efe Erdoğan Yılmazer ve Metehan Erenoğlu NASA’nın organize edip yerel yürütücülüğünü TED Çorum Kolejinin yaptığı “NASA Space Apps Challenge” yarışmasına katıldılar. Etkinlik, Dünya ve uzayda karşılaştığımız sorunlara çözümler üretmek amacıyla ortaklaşa problem çözmeyi, proje üretmeyi içermektedir. Space Apps iş birliğine, yaratıcılığa ve eleştirel düşünceye ilham vermekte, Dünya ve uzay bilimine ve keşiflerine olan ilgiyi arttırmakta ve gelecek nesil bilim insanlarının, teknoloji uzmanlarının, tasarımcıların ve mühendislerin yetişmesini ve çeşitliliğini teşvik etmektedir. Öğrencilerimizin oluşturdukları “TED Space Agency” takımı, “PLANETARY LANDER VIDEO GAME” kategorisinde yarışmaya katıldılar. 2-3 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen yarışmada 48 saat boyunca eğitimlere katılan takımımız araştırmalar yaparak simüslayon ve oyun geliştirdiler. Oyun, roketin Dünyamız’dan kalkışı ile başlayıp Ay’a doğru yolculuğu ve Ay yüzeyine kontrollü inişini konu almaktadır. Öğrencilerimiz projelerini geliştirmeye devam etmektedirler. Okulumuzu başarıyla temsil ettikleri için öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.