TED KOCAELİ KOLEJİ VII. GELENEKSEL BİLİM ŞENLİĞİ HAFTASI

TED KOCAELİ KOLEJİ VII. GELENEKSEL BİLİM ŞENLİĞİ HAFTASI kapsamında 25 Nisan 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen “İKLİM İÇİN SES VER!” konseri ve ortaokul fen bilimleri öğretmenlerinin yazıp oynadığı “İKLİM SAHNESİNDE BİZ DE VARIZ!” tiyatro oyunu Okulumuzun konferans salonunda Ortaokul Fen Bilimleri öğretmenleri ile 7.sınıf öğrencileri tarafından, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine sahnelendi.

Küresel iklim değişikliği temalı şarkılarla öğrencilerimizde çevre sorunlarına karşı farkındalık oluşturuldu. Atık yağların doğaya verdiği zararlara ve ağaç tahribatının sonuçlarına dikkat çekildi. Doğanın katledilmesine “Dur!” demek için fen bilimleri öğretmenleri tarafından başlatılan projeler anlatıldı.

7.sınıf öğrencilerimizden Nihat Demir Kara, Sarp Uluğtekin, Uygar Günaltay, Dilek Ekin Erna ve Eylül Karsak tarafından “Dünya Evim Ve Yanıyorsa” adlı şarkı; ortaokul fen bilimleri öğretmenleri tarafından “Tek Zaman Şimdi” ve “Küresel Isınma” adlı şarkılar seslendirildi. Öğrenciler şarkılara eşlik ederek keyifli vakit geçirdiler.

Gösterimiz projelere gönülden destek veren öğrencilerimiz tarafından ayakta alkışlandı. Emeği geçen ortaokul fen bilimleri öğretmenlerine ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Osman Usta’ya teşekkür ederiz.