TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

TED Kocaeli Kolejinde 23 Nisan coşkusu tüm hızıyla devam etti. Kutlama programı sabah erken saatlerde başlarken, 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin dans, koro, drama ve perküsyon gösterileriyle konferans salonumuzda devam edildi.

TED Kocaeli Koleji ailesi olarak okulumuzda 19 Nisan Perşembe günü başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına cuma günü yapılan renkli etkinliklerle devam edildi. Sabah saatlerinde kapıda masal kahramanlarının ellerinden aldıkları küçük hediyelerle güne başlayan çocuklarımızın mutluluğu görülmeye değerdi. Kutlama programına; 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin dans, koro, drama ve perküsyon gösterileriyle konferans salonumuzda devam edildi.

Gösteri sonrası öğretmen ve ailelerin tebriklerini kabul eden öğrenciler anlamlı gösterinin haklı gururunu yaşadı. Öğle yemeğini bahçede verilen barbekü partisinde yedikten sonra okulumuz konferans salonuna geçen öğrenciler kurulan eğlenceli oyun parkurları, sandalye kapmaca, canlı langırt, balon evi, pamuk şeker, bubble show , halat çekme, dondurma dünyası, yüz boyama ve karaoke etkinlikleriyle zaman geçirdiler. “Gölge Oyunu” gösterisini izleyen ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerimiz kahkahalarıyla Karagöz ve Hacivat’la olan buluşmalarını sonlandırdılar.

Ayrıca okulumuz ortaokul öğrencilerinin Yabancı Diller Bölümü öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları “International Day” etkinliği ana sınıfı, ilkokul, lise öğrenci ve öğretmenlerinin de ziyaretleriyle büyük bir coşku ve keyifle gerçekleşti. Etkinlikte her sınıf bir ülke seçerek dersliklerini bu ülkeye göre dekore ederek her öğrenci hazırlanan pasaportlarla bu ülkeleri gezmiş, yemeklerini tatmış, önemli kişi ve yerleri öğrenmiş, müziklerini ve danslarını tanıma fırsatı bulmuştur. Öğrencilerimiz İspanya, Yunanistan, Hırvatistan, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Japonya, Küba, Almanya, Mısır, Fransa, Hindistan, Çin ve Hollanda ülkelerini başarıyla tanıtmışlardır. Jüri üyeleri çeşitli kategorilerde ülkelerini başarıyla temsil eden sınıfları sertifika ile ödüllendirmişlerdir. Yunanistan’ı tanıtan 6/C sınıfı öğrencilerimizin kazandığı etkinliğin ödül töreni okulumuz konferans salonunda yapılmıştır.

Öğrencilerimiz büyük bir heyecan ve keyifle hazırlanıp sundukları bu etkinlikle uluslararası bakış açısına sahip bireyler olma yolunda bir adım daha atmışlardır. TED Kocaeli Koleji öğrencileri bu seçkin günü büyük bir ulusun mutlu çocukları olarak sonlandırdılar.

Bağımsızlığımıza bayrak açışımızın en önemli adımı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hepimize kutlu olsun…

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız