TED Kocaeli Koleji’nde 29 Ekim Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuz spor salonunda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız ve velilerimizin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşunun ardından öğrencimiz Tambur Majör Atahan Köse idaresindeki Cumhuriyet Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunarak program başladı.

İlkokul- Ortaokul Müdürü ve Genel Koordinatör Rasim Aydoğuş ve Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarından sonra Türkçe Öğretmeni Özge Gürler, Müzik Öğretmenleri Ayşıl Güleroğlu ve Bahar Kahveci rehberliğinde 5. sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Adım Adım Cumhuriyet” Oratoryosu sergilendi.

Ritm ve Perküsyon Eğitmenimiz Murat Bizel ve 7. Sınıf öğrencimiz Arman Şerifi’nin solo ritm gösterisini 2/B ve 2/D sınıfları öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet Yıldızları Ritm Gösterisi takip etti. 2/A ve 2/C sınıfları öğrencilerimiz ise Drama Öğretmenimiz Cevher Kahrıman Şengül eşliğinde hazırlanan “Karanlıktan Aydınlığa” isimli dans gösterisini sergilediler.

Dans gösterisini Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Bahar Samur ve Müzik Öğretmeni Ayşıl Güleroğlu rehberliğinde hazırlanan 9. sınıf öğrencileri İstiklal Marşı Oratoryosunun performansı izledi.

TED Kocaeli Koleji’nin yolu, cumhuriyetin kurucu kadrolarının bundan 89 yıl önce kurduğu eski adıyla Türk Maarif Cemiyeti şimdiki adıyla Türk Eğitim Derneği’nin okulu olarak Cumhuriyet yoludur, çünkü TED bir Cumhuriyet kurumudur. Bayramımız kutlu olsun…