TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE ÇEVRECİ GENÇLİK YETİŞİYOR

TED Kocaeli Koleji 2. Sınıf öğrencileri, 13 Nisan 2018’de Kocaeli Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Müdürlüğüne bir ziyarette bulundu.

TED Kocaeli Koleji 2. sınıf öğrencileri, Hayat Bilgisi derslerinin ‘‘Bitki yetiştirmenin önemini fark etmek ve bitkilerin yaşaması için gerekli şartları kavramak” kazanımlarına yönelik Kocaeli Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi. Aynı zamanda TED Kocaeli Koleji velilerinden olan Orman Mühendisi Birgül Uçum, öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

Bir ağacın tohumdan fidana büyüme aşamalarını gören öğrenciler, ağaç türlerini ve biyolojik çeşitliliği de tanıdılar. Tohum ve fidelerimizi hangi koşullarda dönüşüp olgun bitkiler olacağını öğrendiler. Seralarda bitkilerin nasıl köklendirildiğini, olgunlaştırıldığını gördüler. Olgunlaştırılan bitkilerin nasıl dikildiğini gözlemlediler. Aynı zamanda “Eko-okul” olan TED Kocaeli Koleji çevreci öğrencileri; balkonlarımızda, pencere kenarlarında, bahçelerimizde, bulabildiğimiz her bir toprak parçasında tohumları ve fideleri nasıl ekip-dikip bakımını sağlayabileceğini öğrendiler. Gezi sonunda her bir öğrenciye ve okul personeline defne fidanları armağan edildi.